Kje so naše meje?

V četrtek, 26. 6. 2014, te vabimo na predavanje in delavnico z naslovom »Kje so naše meje?« Delavnica bo potekala med 14. in 18. uro v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do 24. 6. 2014 na naslovu matic@radiomars.si.

Ni dovolj, da zaznavamo in zaznamo diskriminacijo in sovražni govor, da poznamo problematiko stigmatiziranih, ranljivih družbenih skupin. Poskušajmo biti dosledni v besedah in dejanjih. Medkulturna vzgoja mora temeljiti na izkustvu človekovih pravic. Za spodbujanje solidarnost z določeno skupino, ni dovolj, da samo opišemo položaj te skupine oziroma da naštejemo aktualne statistične podatke. Pomembneje je dojeti in doumeti, da določen pojav v družbi ni naključen ter ljudem ponuditi priložnost, da začutijo, kako je, če si vsak dan izpostavljen diskriminaciji in predsodkom.

Delavnico izvaja Združenje Frekvenca v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov