Delavnica moderiranja zborov: Usposabljanje za moderiranje po principih horizontalnega organiziranja

Delavnica moderiranja zborov, ki bi naj potekala v soboto, 21. 6. 2014, odpade zaradi premajhnega števila prijavljenih. Delavnica se bo izvajala v juliju ali septembru.

V Mariboru razširjeni zbori samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti se izvajajo na poseben način. Skupščine že več kot leto dni potekajo brez predsednikov, predstavnikov, sekretarjev in podobnih hierarhičnih družbenih funkcij. Da pa so debate na teh skupščinah vseeno enakopravne, strukturirane in plodne, pa skrbijo moderatorji. Za doseganje želenih učinkov brez da bi vodili, morajo uporabljati posebne metode nehierarhičnega organiziranja, ki zagotavljajo enakopravnost med udeleženci, nevtralnost in neavtoritarnost moderatorjev.

Na delavnici se bodo udeleženci seznanili s sledečim:
–    kako na zborih samoorganiziranih MČ in KS učinkovito komunicirati,
–    kako usmerjati in povezovati razpravo,
–    kako izluščiti prioritete,
–    kako doseči širši konsenz med udeleženci,
–    kako ustanoviti delovno skupino.

Pekarna Magdalenske mreže delavnico izvaja v okviru projekta Ubrane skupnosti – Krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov