Delavnica “Učeča se družbeno odgovorna organizacija”

MISC INFOPEKA v sodelovanju z eduAkcijo – mrežo NVO za vseživljenjsko učenje, tebe oziroma tvojo organizacijo v sklopu jesenskega “Cikla izobraževanj za uspešno delo z mladimi” vabi v četrtek, 11. 11. 2010, v dvorano Gustaf, Kulturni center Pekarna, na brezplačno delavnico “Učeča se družbeno odgovorna organizacija”, ki jo bo izvajal g. Tadej Pugelj. Trajanje delavnice bo sporočeno naknadno.

Kaj je Učeča se NVO?

Učeča se nevladna organizacija ima v svojih vrstah samozavestne ljudi, ki svoje delo opravljajo v skupinah, obenem pa samostojno in odgovorno. Pripravljeni so se nenehno izobraževati, se osebnostno razvijati in izboljševati svoje kompetence. Znanje delijo z drugimi in skupaj ustvarjajo novo, učeči se organizaciji lastno organizacijsko znanje, ki je osnova za napredek in uspeh. Gre za model (nadgradnjo), ki z malo truda, sistematičnega dela in podpore lahko zaživi tudi v slovenskem prostoru in temu je namenjena naša delavnica.

Po vaši prijavi vam bomo:

– posredovali obvestilo, v katerem vas bomo seznanili z Modelom učeče se družbeno odgovorne organizacije,

– poslali diagnostično orodje (vprašalnik) o tem, v kakšni meri in na katerih področjih bi se lahko vaša organizacija razvijala v smeri Učeče se družbeno odgovorne organizacije.   Vprašalnik naj bi izpolnilo čim večje število aktivnih članov posamezne organizacije, vodstvo pa bi nato zbralo podatke in nam (MISC INFOPEKI) posredovalo kratko poročilo o rezultatih.

Na delavnici bomo po kratki predstavitvi Modela analizirali rezultate in pripravili akcijski načrt razvoja, ki bi vključeval tako aktivnosti v organizaciji, kot tudi aktivnosti podpornega okolja (MISC INFOPEKA, eduAkcija …).

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

SODELOVANJE:

Mreža eduAkcija – mreža NVO za vseživljenjsko učenje razvija model učeče se organizacije za nevladne organizacije (NVO) in ustvarja spletno bazo znanj, na portalu “Razvijaj se”, kjer se lahko organizacije pridružijo razvoju tega modela, dodajo svoje prispevke, razmisleke ali komentarje ali uporabijo dostopne dokumente, ki jim lahko pomagajo pri razvoju v učečo se NVO. Pekarna-magdalenske mreže, katere del je MISC INFOPEKA, je članica mreže eduAkcija.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov