Pekarna Magdalenske mreže se pridružuje obeležitvi 20. obletnice zasedbe Kulturnega centra Pekarna

Pekarna Magdalenske mreže te v soboto, 14. 6. 2014, na dan obeležitve 20. obletnice zasedbe Kulturnega centra Pekarna vabi na dva dogodka, s katerima bomo izpostavili ključna področja delovanja v 17-ih letih obstoja naše organizacije v Kulturnem centru Pekarna. Ob 15:00 te vabimo na “Narcissus: Resničnostno gledališče”, kjer bomo v živo prenašali zasebno življenje štirih patoloških narcisov, ob 17:00 pa na predavanje “Participatorna družba”, na katerem se bomo seznanili z modelom participatorne družbe in diskutirali o tem, kako bi le-ta omogočala večjo družbeno enakost in bolj povezano skupnost.

Vabljen/-a!
Narcissus: Resničnostno gledališče, MISC INFOPEKA, 15:00-17:00
Kje so momenti, ki s kritične distance razkrivajo absurd virtualnega vsakdana uporabnika medmrežja? Kje so moralne in etične meje izkoriščanja novodobnih tehnologij za izvajanje biopolitike nad ljudmi? Kdaj je posameznik pri svojem ustvarjanju virtualne identitete uspešen in kdaj smešen?
Projekt Narcissus raziskuje tematiko in problematiko patološkega narcizma v današnji hipertehnologizirani družbeni realnosti. Z navezovanjem na sodobne nadzorne tehnologije in neposrednim prenosom na splet projekt Narcissus ponuja nove načine gledanja in udeležbe pri gledališkem dogodku. S preseganjem fizičnih omejitev pa postavlja tudi vprašanja o tem, ali si mora gledališče v dobi virtualnosti ustvariti novo digitalno materialnost, če hoče preživeti. Projekt zoperstavlja dva ekstrema gledališke forme: na eni strani popolno vključenost gledalca in na drugi popolno ločenost in posredovanost gledališke izkušnje.
Prenos dogodka v živo – zasebno življenje štirih patoloških narcisov – lahko spremljaš v soboto, 14. 6. 2014, od 15:00 do 17:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Spremljaj nas: https://www.facebook.com/pages/Narcissus/208576086004139?fref=ts

ali preko livestreama:

Avtorji in izvajalci: Janez Klenovšek, Nina Vombergar, Barbara Polajnar, Jaka A. Vojevec.

Predavanje in diskusija »Participatorna družba«, MISC INFOPEKA, 17:00-20:00

V naši družbi je najvišja vrednota tekmovalnost, v gonji za »zmago« pa se pušča ob strani solidarnost, skupnost, skupno odločanje, demokracija. Rezultat tega stanja je vedno večja neenakost, uničevanje okolja, krčenje demokracije, nepravičnost. Javnomnenjske raziskave kažejo vseobsegajoče nezadovoljstvo z obstoječo družbo. Torej je treba poiskati nove oblike družbe, temelječe na drugačnih vrednotah. Ena izmed alternativ bi bila družba, temelječa na sodelovanju in enaki participaciji vseh članov. Ali je takšna družba mogoča? Kakšne bi bile v njej dominantne institucije? Kako bi izgledalo življenje v takšni družbi? V vodenem pogovoru z udeleženci se bodo analizirale dominantne institucije sedanje družbe, predstavljen bo model participatorne družbe, sledila pa bo diskusija o implikacijah in možnostih implementacije novih institucij.

Predavanje bo izvedel Matic Primc, avtor predloga za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mariboru in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS), koordinator za  Slovenijo.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov