Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih: »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!«

Se želiš aktivno vključiti v dogajanje v svojem okolju?
Si želiš biti sprememba in delati spremembe?
Te zanimajo tehnike gledališča zatiranih in ustvarjalno sodelovanje v tesno povezani skupini, čeprav nimaš nikakršnih izkušenj z igro?

Nismo Supermeni, čarodeji ali dobre vile, smo pa navdušenci z namenom izražanja družbenih problemov in dejavnega iskanja možnih rešitev na ravni posameznika in družbe.Pridruži se delavnici gledališča zatiranih z imenom »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!«.v torek, 27. 5. 2014, ob 16.30. Srečevali se bomo vsak torek v prostorih MISC INFOPEKA. Delavnice so brezplačne, prijave sprejemamo na naslov infopeka@infopeka.org do ponedeljka, 26. 5. 2014.

Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj je program, ki je nastal iz potrebe po aktivaciji in kreativnem ter neposrednem vključevanju mladih v družbo z uporabo gledališča za družbene spremembe, imenovanega gledališče zatiranih. Namen metode je, da se mladi skozi ustvarjalnost družbeno aktivirajo in preizprašujejo politično v vsakdanjem življenju.

Izhajamo iz prepričanja, da gledališče tvorimo vsi in da mora biti dostopno vsakomur. Enako pa velja tudi za političnost, ki jo na osebni in družbeni ravni oblikujemo vsi, čeprav velikokrat zaradi obstoječih razmerij moči ostajamo neslišani. Vendar pa smo vsi enakovredno pomembni akterji družbenega dogajanja, zato začnimo skupaj soodločati, soustvarjati in sooblikovati svet v katerem živimo – od spodaj navzgor.

Časovne in prostorske koordinate
Termin: srečanja bodo potekala ob torkih, z začetkom ob 16.30. Pridruži sen nam v torek, 27. 5. 2014, ob 16.30, v prostorih MISC INFOPEKA.

Za koga?
Usposabljanje je v prvi vrsti namenjeno neigralcem, zato predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Namenjeno je mladim od 16. do 29. leta starosti in je za udeležence brezplačno.

Kako se bomo lotili soodločanja, soustvarjanja in sooblikovanja?
Srečanja bodo potekala ob torkih med 16.30 in 19.30 v prostorih MISC INFOPEKA, od maja do decembra, z vmesnimi poletnovročinskimi pavzami. Spoznavali se bomo z uporabo tehnik gledališča zatiranih (časopisno, slikovno, forumsko gledališče, mavrica želja, estetika gledališča zatiranih, pravosodno gledališče …), brali in diskutirali tekste, ki bodo pomembno ogrodje našega delovanja, pripravili javno akcijo/performans/predstavo, gostovali bomo na različnih lokacijah po šolah in še in še.

Prijave in dodatne informacije
Na usposabljanje se lahko prijaviš na elektronski pošti infopeka@infopeka.org, s pripisom »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«. Število udeležencev je omejeno.
Usposabljanje vodi Barbara Polajnar, kulturologinja in mentorica gledališča zatiranih. Za več informacij pošlji mail na infopeka@infopeka.org ali pokliči na tel. št. 051 335 329.

Projekt Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj se izvaja kot program Pekarne Magdalenske mreže.
“Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja.”

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov