Stopinje mesta: predavanje “Mrtvo mesto?”

Stopinje mesta te v sredo, 28. 5. 2014, ob 16.00 vabimo javno tribuno “Maribor – mrtvo mesto?”. Javna tribuna bo potekala v prostorih MISC INFOPEKA.

Naš pogovor bo izhajal iz vprašanja: Ali je Maribor (res) mrtvo mesto?, zakaj je oziroma zakaj to ni.
Na začetku nam bodo povabljeni gosti – David Muster, IMZ; Katja Beck Kos, Društvo Hiša; Miha Horvat, GT22; Nina Vomebrgar, simpozij Maribor! Mesto v krizi, kriza v mestu;  Srđan Trifunović, Zavod Udarnik; Vesna Rebernak, urbanistka predstavili svoja mnenja oziroma mnenja organizacij, iz katerih prihajajo, in orisali svoj doprinos dogajanju ter povedali, za kaj si v mestu prizadevajo, kaj pogrešajo in kje vidijo njegove potenciale.

Nato pa vas pozivamo k aktivni udeležbi k pogovoru. Danes je čas, da izrazite svoje komentarje, mnenja in razmišljanja ter seveda morebitna vprašanja prisotnim o stanju v Mariboru.

Center, danes območje peš cone, večinoma cenenih trgovin s kičem in plastiko oziroma s časopisnim papirjem prelepljenih izložb z napisi prodamo/oddamo v najem. Včasih je center predstavljal pravi pomen te besede. Ljudje so šli v mesto po opravkih in nakupih, tam so dobili vse, kar so potrebovali. S potrošniškim kapitalizmom se težišče prestavi na nakupovalne centre zunaj mestnega središča in tako mestno jedro zaživi ali pa ne v drugih dimenzijah.
Stopinje mesta so program prostovoljcev MISC INFOPEKA. Predavanje poteka v okviru Festivala Mladi Maribor. Udeležba na dogodku je brezplačna. Vabljen/-a!
Spremljaš nas lahko tudi na https://www.facebook.com/stopinjemesta.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov