Program Stopinj mesta pohvaljen in nagrajen

Prostovoljke in prostovoljci Stopinj mesta, prostovoljskega programa MISC INFOPEKE, Pekarna Magdalenske mreže, imajo za seboj izjemno uspešen teden.

V petek, 9. 5. 2014, so na povabilo študentov sociologije sodelovali na simpoziju “Maribor! Mesto v krizi in kriza v mestu”. Pripravili so urbani tematski sprehod z naslovom “Po vstajniškem Mariboru”, ki se ga je udeležilo 30 ljudi. Inštitut za politike prostora je na svoji spletni strani (http://ipop.si/2014/05/11/maribor-ni-v-krizi/) zapisal: “Stopinje mesta iz Infopeke, ki so nas vodile po vstajniškem Mariboru, so pripravile vrhunsko in izjemno informirano turo. S podporo zgodovinarjev so nam predstavili ključne kraje, kjer so se v mestu kadarkoli v zgodovini zgodili upori, od Maistra do Kanglerja. Predstavitve so domiselno dopolnili s komičnim imitiranjem slovenskih političnih govorcev in z zgovornimi transparenti.”

Stopinje mesta so bile uspešne tudi na nacionalnem natečaju Informiranja mladih: Kako do boljše informacije.  Prispevek z naslovom “Peš greš, več izveš”  je bil nagrajen  “zaradi svoje izvirnosti in zanimivosti”, kakor so nagrado utemeljili organizatorji natečaja Mreže MaMa s projektom Mreža NVO mladinskega dela in Društvo ŠKUC in Ljubljansko mrežo info točk L’MIT. Prilagamo krajši odlomek:

Kons 6(mio)
Bela vila, ki prihaja
hladno je, a ona vztraja
ringa ringa raja raja
bliža se četrta vstaja
6 milijonov, vsem dogaja
župana bomo odnesli s kraja
uzela ga magla, uzela ga raja.

Čestitke dekletom in fantom!
Sodelavke in sodelavci MISC INFOPEKE, Pekarne Magdalenske mreže

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov