Razstava ilustracij: Sanje od Sanje

Vljudno vabljen/-a na ogled razstave ilustracij Sanje Zamuda, ki bo odprta do petka, 13. 6. 2014, v galeriji K18. Ogled je možen vsak ponedeljek, sredo in petek med 16. in 18. uro ali po predhodni najavi na 041 481 246.

Sanja Zamuda je diplomirala iz vizualnih komunikacij, trenutno pa se izobražuje še na področju ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Zanima jo združevanje analognih in digitalnih tehnik ter odkrivanje novih pristopov k ilustraciji in animaciji. Umetnost dojema kot odkrivanje sebe in odkrivanje resnic o svetu.

“Sanjanje uporabljam kot obliko disociacije od realnega sveta, kjer skrita čustva, ki jih pri zavesti ne morem ali ne znam občutiti, dobijo svojo obliko in senzacijo. Vizualne podobe, ki jih med sanjanjem doživljam, so tako likovni svet mojih ilustracij in tudi povod za njihov nastanek, saj se sanje in v njih doživeta čustva materializirajo skozi likovna dela. V njih želim upodobiti vzdušje v sanjah, ki ga drugim lažje opišem z likovnim jezikom kot pa z besedami. Čeprav imajo ilustracije zunanjo referenco, vnaprej določeno tematiko in podpirajo nek narativ, zaradi katerega so bile izdelane, hkrati enako prepričljivo pripovedujejo o psihološkem stanju in biti ustvarjalca. Vsak avtor bi namreč določeno ilustracijo izpeljal na svoj unikaten način in prav ta način, njegov psihološki podpis, je izrazito izpoveden o ilustratorju samem. Moj podpis in skupni imenovalec mojih ilustracij so tako nenavadna občutja sanj, ki so me vodila skozi vsako moje delo.”

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov