Predstavitev “Na poti k novemu gospodarskemu modelu v Venezueli”

Veleposlaništvo Bolivarske republike Venezuele v Sloveniji te v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže in Zofijinimi ljubimci v sredo, 7. 5. 2014, ob 18:00 vabi v prostore MISC INFOPEKA na predavanje in video projekcijo z naslovom »Na poti k novemu gospodarskemu modelu v Venezueli«. Dogodek je namenjen predstavitvi trenutnega realnega stanja v Venezueli. Predstavitev bo izvedel dr. Wilmer Armando Depablos, odpravnik poslov Veleposlaništva Bolivarske republike Venezuele v Sloveniji.

Črpanje in rafiniranje nafte za izvoz in domačo porabo sta poglavitni gospodarski dejavnosti v Venezueli. V zadnjem desetletju se je zaradi visoke gospodarske rasti ob povišanju cen nafte na svetovnem trgu ter ekonomske in socialne revolucionarne politike v državi pomembno zmanjšala stopnja revščine. Vsi državljani imajo prost dostop do socialnega in zdravstvenega varstva ter izobraževanja.

Vsem dosežkom navkljub pa je revolucionarni republiki ostalo breme preteklosti, ki ga do danes še ni odpravila: prevelika odvisnost od naftnega izvoza. Po izbruhu zadnjih protestov je Venezuela sistematično stopila na pot preoblikovanja in samostojnosti narodnega gospodarstva. Predavanje bo govorilo o gospodarskem, socialnem in političnem razvoju Bolivarske republike, o težavah s katerimi se sooča in o nasprotovanju domačih in mednarodnih elit.
Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov