Razstava ilustracij “Sobitja”

Vljudno vabljen/-a na ogled razstave ilustracij Laure Ličer v galeriji K18. Razstava bo odprta do 30. 4. 2014 in si jo je možno ogledati vsak ponedeljek, sredo in petek med 16:00 in 18:00 ali pa po predhodni najavi na 041 481 246. Na ogled so ilustracije iz  knjige “Rojstvo Ljubljane iz duha zmaja” pisatelja Miha Praprotnika, ilustracije iz zbirke »Bredka pripovedka« pisateljice Brede Smolnikar in izbrane slike.

Avtorica se predstavlja s svojimi ilustracijami, ki so že bile izdane v različnih knjigah, na njih pa se najpogosteje pojavljajo mačke, Bitja in Človečki. Bitja so skupno ime za vse stvore, ki so mešanica že ustvarjenih živali na našem planetu in domišljije. Nekateri še ne obstajajo, morda pa le nekega dne pride tudi njihov čas na poti evolucije. Vsakemu izmed njih je jasno, da so del narave in z veseljem pletejo vzorce z bližnjimi bitji in okolico. Tu pa je še posebna vrsta, Človečki. To so ljudje v Bitjastovzorčastem svetu – in sicer tisti, ki so obdržali svojo otroško dušo in so nadvse veseli, da opazijo radosti okoli njih, ki jih odrasli tolikokrat spregledajo. Ti liki se pojavljajo v celotnem avtoričinem opusu na različnih podlagah, kot so papir, platna, igralne karte in stenske poslikave, predvsem pa v njenih ilustracijah s katerimi se avtorica tokrat predstavlja.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov