Družabno-didaktična igra “Naš svet”

Vljudno vabljen/-a na predstavitev in igranje družabno-didaktične igre »Naš svet«, ki bo v sredo, 19. 3. 2014, ob 17. uri v MISC INFOPEKA.

V kompleksnem svetu se ljudje velikokrat težko znajdemo, kadar je treba razumeti ekonomske in geografske odnose med državami ali celo kontinenti. Evropocentrični prikazi svetovnih razmerij mnogokrat puščajo v konzumentih medijskih vsebin fundamentalno napačna razumevanja teh odnosov. Ko se ti odnosi poskušajo razlagati brez omembe mednarodnih ekonomskih in političnih institucij, je zmeda povprečnega prebivalca popolna. Kadar pa se prebivalci ne zavedajo, da morda svetovna razmerja razumejo napačno ali nepopolno, se odpirajo možnosti za manipulacijo s strani političnih akterjev na državni in mednarodni ravni. Didaktična igra je namemenjena soočanju z lastnimi predsodki in primerjanju lastnega razumevanja sveta z dejanskim stanjem, skozi diskusijo pa si bomo podrobneje ogledali politične in ekonomske procese, ki so privedli do sedajnega stanja in poskušali formulirati lastno videnje možnosti alternativnih načinov organiziranja meddržavnih razmerij z namenom zmanjševanja nepravičnosti.

Igro nam bo predstavil njen avtor, Matic Primc, tudi avtor predloga za uvedbo Instituta participatornega proračuna v Sloveniji in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS).

Vabljene in vabljeni!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov