Predavanje “Motnje hranjenja – pogled od zunaj in od znotraj”

Vljudno vabljen/-a na predavanje »Motnje hranjenja – pogled od zunaj in od znotraj«, ki bo v torek, 25. 3. 2014, ob 17:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Danaja Lorenčič, diplomirana sociologinja, kolumnistka (Sensa), nam bo predstavila problematiko motenj hranjenja s strokovnega in z osebnega vidika.

Predstavljene bodo tri oblike motenj hranjenja (anoreksija, bulimija, kompulzivno prenajedanje). Poudarek bo predvsem na anoreksiji, o kateri je predavateljica napisala knjigo z naslovom »Ana meni«, ki bo izšla meseca maja pri Mladinski knjigi. Knjiga govori o njenem boju z anoreksijo, razkriva uničujoče posledice anoreksije in podaja predloge, kako se je mogoče z njo spopasti.

Na predavanju bo govorila o prepoznavanju simptomov, ki lahko vodijo do motenj hranjenja in o odkrivanju vzrokov. Pozornost bo namenila tudi napotkom za pomoč osebam z motnjami hranjenja.

Namen predavanja je pokazati, da so motnje hranjenja resen problem tudi v Sloveniji, zato je o tem smiselno spregovoriti. Prav tako je namen predavanja osebam z motnjami hranjenja pokazati, da niso osamljene in da se te težave ne rabijo sramovati, hkrati pa jih osvestiti z načini, kako se s to težavo soočiti in jo odpraviti. Prav tako je namen predavanja z oblikami pomoči in z možnostmi okrevanja seznaniti svojce in strokovne službe.

Vljudno vabljene osebe z motnjami hranjenja, starši, učitelji, pedagogi, socialni delavci oziroma vsi, ki vas ta tematika zanima.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov