Predstava Med dvema ognjema na Rdečih zorah

Vabljen/-a na predstavo Med dvema ognjema: Ljubim-te-dobro-se-mej-adijo-dobiva-se-na-kavi-pol-pa-se-dava-dol, ki bo v petek, 7. 3. 2014, ob 18.00 in 21.00, na festivalu Rdeče zore. Festival prireja ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany), Masarykova cesta 24, Ljubljana.

Predstava Med dvema ognjema je produkt kolektivnega avtorstva, kjer smo preko uporabe tehnik gledališča zatiranih in skozi obravnavo svojih osebnih zgodb, doživljanj in občutij stkali mozaik zgodb o medspolnih in medosebnih odnosih.

Neformalna skupina  ZIZ se pri svojem delu naslanja na pristope gledališča zatiranih, s fokusom na obravnavanju tematik kot so neenakost med spoloma, identiteta v sodobni družbi in medosebni odnosi, pri čemer vedno izhajamo iz deljenja osebnih izkušenj, pogledov in občutij.

Gledališče zatiranih (orig. theater of the oppressed) je gledališko-aktivistična metoda, ki jo je v 60. letih prejšnjega stoletja razvil Brazilec Augusto Boal. Metoda je poznana tudi kot gledališče za opolnomočenje in gledališče za življenje in ni namenjena zgolj umetniškemu izražanju, ampak služi tudi neformalnemu učenju, izobraževanju in aktivizmu ter ima lahko terapevtske učinke.

Avtorji in avtorice, performerji in performerke: Sara Atanasković, Denis Horvat, Nina Meško, David Muster, Tajša Perović, Tomaž Podbevšek, Barbara Polajnar
Mentorica: Barbara Polajnar
Dramaturginja: Urša Adamič
Oblikovanje: Lucija Smodiš
Fotografija: Janez Klenovšek

https://www.facebook.com/zizMB
http://zizmaribor.blog.com/
http://www.rdecezore.org/?p=7558&l=2014

Predstava je intimne narave, zato je število mest omejeno na 25.
Vstopnice lahko rezervirate na e-mail naslovu ziz.maribor@gmail.com do torka zvečer – prosimo, da v rezervaciji natančno navedete uro prestave, karte pa nato prevzamete najkasneje pol ure pred začetkom v Info točki Rdečih zor.
Nakup kart je možen tudi v predprodaji v Info točki Rdečih zor v Galeriji Alkatraz (sreda 20h – 24, četrtek in petek 15h – 24h).
Vstopnina: 4 €.

Soorganizacija: ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany), Neformalna skupina ZIZ
Podpora: Mladi v akciji, Mestna občina Maribor, Pekarna magdalenske mreže, Selfishstudio, Radio Marš.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov