Soba za goste: predstavitev projekta Keisuka Okija, rezidenčnega umetnika meseca februarja

Vljudno vabljen/-a na predstavitev projekta rezidenčnega umetnika Keisuka Okija v torek, 25. 2. 2014, ob 19:00, v Galeriji na Koroški 18 in v sredo, 26. 2., ob 21:00 v Centralni postaji.

Oki je aktiven na področjih konceptualne umetnosti, elektronske umetnosti, oblikovanja in glasbe. Ta področja so povezana v njegovem umetniškem izrazu, obenem pa so zelo različna. Njegov umetniški izraz od zadnje dekade 20. stoletja uokvirja digitalna tehnologija, sočasno pa se ukvarja tudi s tradicionalno kulturo. Tipična v tem pogledu je njegova glasba. Ustvarja eksperimentalno elektronsko glasbo, v drugem kontekstu pa glasbo v striktno tradicionalni maniri. Umetniška dela Keisuka Okija so bila razstavljena pretežno v mednarodnem prostoru, na turnejah po različnih državah. V Tokiu poučuje na različnih fakultetah, bil je tudi raziskovalec v Studiu za kreativne raziskave Univerze Carnegie Mellon.

V torek, 25. 2. 2014, bo Keisuke Oki izvajal tri dela iz zbirke tradicionalne japonske in kitajske glasbe ter novo kompozicijo, ki temelji na tradicionalni glasbi, vendar je dopolnjena z elektronsko glasbo.
V sredo, 26. 2. 2014,  bo izvedel elektronski performans z Markom Ornikom: Glasba je ukročena (ena) nota.

Projekt je del umetniških rezidenc Sobe za goste Maribor, ki poteka v koprodukciji Pekarne Magdalenske mreže in Narodnega doma Maribor, v partnerstvu z Mestno občino Maribor, Ministrstvom za kulturo, društvom HIŠA! ter v sodelovanju z mariborskimi kulturnimi organizacijami.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov