Literarni večer in predstavitev knjige “Bojevanje z diamanti”

V sredo, 5. 3. 2014, te ob 17:00 vabimo v prostore MISC INFOPEKA na literarni večer in predstavitev znanstvenofantastične knjige »Bojevanje z diamanti« avtorja Denisa Podaja, ki je izšla v založbi Akva.

O avtorju:

Denis Podaj je mladenič z neverjetno energijo in bujno domišljijo. Pravi, da ima materiala še za vsaj dvajset knjig in pripravlja že nadaljevanje literarnega dela Bojevanje z diamanti, ki ga bo tokrat predstavil. Sicer je Denis prostovoljec pri ZPM Maribor, po poklicu vrtnar, v zgodnjih jutranjih urah pa raznaša časopise. Je organizator Anime dogodkov v okviru ekipe ljubiteljev japonske kulture Makkon, trenira japonsko mečevanje in še bi lahko naštevali.

Odlomek iz knjige Bojevanje z diamanti:

V hriboviti pokrajini okoli vasice Penin, ki leži izven mesta Murbu, je zasajen velik gozd, obsijan s toplim soncem in v katerem se je rad sprehajal mladenič Aleks. Ko se sprehaja po gozdu, vedno posluša, kako se veter igra z listjem na drevesih, kako razne ptičke žvrgolijo, kakor da bi poslušal orkester, opazuje, kako se narava obnaša ob tako mirnem dnevu.

Ko prikoraka mimo nekega grma, se pod njim nekaj zasveti. Radovednost mu ne da miru, zato se skloni in rahlo odgrne krošnjo grma, da bi pogledal, kaj se skriva pod njim. Ko ugotovi, kaj je, mu oči zažarijo od veselja, hitro stegne roko in ga rahlo prime ter potegne izpod grma. Nekaj časa občuduje, kako se ta zeleno-beli diamant lesketa od lepote v njegovi dlani, nato ga na rahlo spusti v žep in odhiti proti domu, da ga pokaže še drugim. Čez kratek čas ga preseneti neznan glas:

»Oprosti, da te motim, a nekaj pomembnega ti moram povedati.«

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov