Soba za goste: spoznaj Keisuka Okija, rezidenčnega umetnika meseca februarja

Vabljen /-a v sredo, 12. 2. 2014, ob 19:00 v Galerijo na Koroški 18 na predstavitev japonskega umetnika Keisuka Okija v okviru enomesečne rezidence GuestRoomMaribor.

Keisuke Oki je aktiven na področjih konceptualne umetnosti, elektronske umetnosti/dizajna in glasbe. Ta področja so povezan v njegovem umetniškem izrazu, obenem pa so zelo različna. Digitalna tehnologija je konstruirala bazo za njegov umetniški izraz od zadnje dekade 20. stoletja, po drugi strani pa se ukvarja s tradicionalno kulturo. Njegova glasba je tipična v tem kontekstu. Igra eksperimentalno elektronsko glasbo, v drugem kontekstu pa glasbo v striktno tradicionalni maniri. Njegov nedavni umetniški subjekt zajema morfogenetiko, generativno umetnost in biomimikrijo, dolgoročni umetniški subjekt pa sta čas in prostor.

Umetniška dela Keisuka Okija so bila razstavljena pretežno internacionalno, prav tako je bil na turnejah po različnih državah. V Tokiu poučuje na različnih fakultetah, bil je tudi raziskovalec v STUDIU za Kreativne Raziskave Carnegie Mellon Univerze.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov