Pekarna Potopisi: “Od puščavskih sipin do zasneženih vrhov Himalaje”

Vabljen/-a v četrtek, 23. 1. 2014, ob 19:00 v prostore MISC INFOPEKA na družbeno-kritičen potopis Od puščavskih sipin do zasneženih vrhov Himalaje, ki ga bosta vodila študenta Tomaž Cigüt in Klavdija Lipnik.

Indija je dežela nasprotij. Na enem koncu države se razprostirajo vlažna monsunska območja, v drugem delu leži puščava. Večino pokrajine predstavljajo ravnice, ki se nato vzpnejo v najvišje gorovje sveta. Podobne razlike lahko opazimo tudi v družbi. Na vsakem koraku je viden razkorak med revščino in bogastvom, med pomanjkanjem in obiljem. V Indiji prihaja tudi do množičnega mešanja različnih kultur in religij. Izvirno je Indija domovina budizma in hinduizma, vendar v tej državi danes bivajo pripadniki mnogih verstev, od prej omenjenih do krščanstva in islama.

“Kakšna je Indija skozi najine oči? Kakšno je vsakodnevno življenje Indijcev? Zakaj se nama zdi, da kljub večtedenskemu potovanju po državi še vedno ničesar ne razumeva?”

Vse in še več o tem na potopisnem predavanju …

Razbijamo stereotipe!

Pekarna potopisi: Potopisi, ki to niso

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov