IMZ vabi na predstavitev in predavanje: “Pomen samoorganiziranja v lokalni skupnosti”

Iniciativa mestni zbor (IMZ) te v sredo, 15. 1. 2014, ob 18. uri vabi v prostore MISC INFOPEKA na predstavitev svojega delovanja in pomena samoorganiziranja za vzpostavljanje pravičnih, povezanih in angažiranih skupnosti.

IMZ je skupina za spodbujanje političnega in nestrankarskega samoorganiziranja krajevnih in četrtnih skupnosti v Mestni občini Maribor, ki odgovor na samovoljo oblasti in koruptivne prakse vidi v vrnitvi k solidarnosti, skupnostnemu delu in soupravljanju. Samoorganiziranje, ki pomeni skupne razprave, izobraževanja, medsebojna obveščanja, nam omogoča konstruktivno, kritično, transparentno in ustvarjalno delovanje. Najpomembnejše in hkrati najzahtevnejše orodje samoorganiziranja je konsenz, ki  predpostavlja strukturirano razpravo in nadgrajevanje ter bogatenje argumentacije. IMZ skupaj s prebivalkami in prebivalci Maribora od pomladi 2013 dalje organizira mestne zbore v sedmih mestnih četrteh: Nova vas, Radvanje, Magdalena, Studenci, Center, Koroška vrata, Ivan Cankar. V letu 2014 namerava zbore vzpostaviti tudi v preostalih desetih mestnih četrteh in krajevnih skupnostih.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov