Soba za goste: predstavitev projekta Andreja Kolencika, rezidenčnega umetnika meseca decembra

Vljudno vabljen/-a na predstavitev projekta rezidenčnega umetnika SobeZaGoste Andreja Kolencika, v torek, 7. 1. 2014, ob 18:00 v Kinu Udarnik. Po predstavitvi projekta vabljen/-a tudi  k ogledu petih slovaških animiranih filmov po izboru Andreja Kolencika.

Andrej Kolenčík / Admiral (Slovaška)
je filmski režiser in vizualni umetnik. Študiral je grafično oblikovanje na Šoli za uporabne umetnosti in diplomiral na področju animacije na Akademiji za performativne umetnosti v Bratislavi. Prav tako je študiral na RITS Šoli za umetnost v Bruslju in opravil pripravništvo na Akademiji za likovne umetnosti v Bratislavi. Trenutno dela kot freelance režiser fikcije, animacije pa tudi dokumentarnega filma, glasbenih videev in reklam. Kot vizualni umetnik se ukvarja z ilustracijo in stripovsko umetnostjo. Šest let je bil programski direktor mednarodnega festivala animacije Fest Anča. V Kinu Udarnik bo pokazal eksluzivni predogled glasbenega videa za češki band DVA. Navdih za vizualni aspekt videa je dobil pri kurentu in čudoviti pokrajini Slovenije.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov