Soba za goste: spoznaj Sanjo Ždrnja, Karin Pisarikovo in Martina Ondracka

GuestRoomMaribor vabi danes, 19. 12. 2013, ob 19:00 v Salon uporabnih umetnosti na predstavitev rezidenčnih umetnikov, Sanje Ždrnja in Karin Pisarikove & Martina Ondracka.

Vabljen/-a.

Karin Pisarikova (Češka)

Diplomirala je na Univerzi likovnih umetnosti v Brnu in magistrirala na Univerzi v Torinu. V letih 2009 in 2010 je na Univerzi Tama v Tokiu delovala kot mlada raziskovalka in tam pred kratkim tudi doktorirala. Imela je vrsto samostojnih in skupinskih razstav ter performansov v Argentini, na Japonskem, v Sloveniji, na Škotskem, v Italiji, na Slovaškem : 2010 She said she liked the ocean…, Yoshiwara Jiro Art Project, Osaka contemporary Art Center, 2009 Aftershave, Visions art gallery, Tokyo, 2009 OXOX, Omotesando Galleria, Nagano (Artist In Residence Zenkouji), 2008 Black sea, brown pearls, Visions gallery, Tokyo, 2008 The House, Umakart gallery, Brno…

“Moj projekt govori o javnem-zasebnem prostoru, ponovnem rojstvu in gledanju v prihodnost. Ob enem je konkreten in intimen.”

Sanja Ždrnja (Srbija)

Diplomirala je na oddelku za kiparstvo Fakultete za likovno umetnost v Beogradu pri prof. Mrđan Bajiću; doktorirala je iz Interdisciplinarnih študij na oddelku za digitalno umetnost. Imela je že vrsto samostojnih razstav v Nemčiji, Avstriji, Črni gori, na Hrvaškem, v Srbiji in Franciji; dem Erdteil du inmitten…(Mitte ist dort, wohin wir den Fokus richten), z Igorjem F. Petkovićem, Funkhausgalerie, ORF Steiermark, Graz; Synaesthetic experience in music performance/All thing involve in other things, ESC Labor, Graz; If everything happens with the presence, women business, part II, Gallery Eugen Lendl, Graz; the exhibition of drawings, Foundation of Ilija M.Kolarac gallery, Belgrade; The exhibition of photographs and instalations, Golden eye gallery, Novi Sad;The exhibition with Arto Nurro, Plan D gallery, Duesseldorf; Kunstpunkte–open studios, Duesseldorf; Playing instruments = objects in the empty room, Dom Omladine Gallery, Belgrade; Self Act, Gallery of the Faculty of fine arts, Belgrade.

“Moja umetniška praksa je posvečena iskanju telesno – emocionalno – intimno – intelektualnega prostora in identifikaciji ter analizi različnih možnosti tega koncepta ter vzajemne povezanosti njegovih elementov.

Projekt, ki ga želim realizirati v Mariboru bo vključeval interakcijo z ljudmi in posameznimi inštitucijami v Mariboru.”

“Projekt je del umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v koprodukciji Pekarne Magdalenske mreže in Narodnega doma Maribor, v partnerstvu z Mestno občino Maribor, Ministrstvom za kulturo, društvom HIŠA!,  ter v sodelovanju z večino mariborskih kulturnih organizacij.”

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov