Soba za goste: spoznaj Ji Eun Moon in Andreja Kolencika, rezidenčna umetnika meseca decembra

Spoznaj JI EUN MOON in ANDREJA KOLENCIKA, rezidenčna umetnika, ki se trenutno mudita v Mariboru, v petek, 13. 12. 2013 ob 18:00 uri v Salonu uporabnih umetnosti (Glavni trg 1, bivši Casino).

Ji Eun Moon (Južna Koreja)

Na Univerzi Ulsan (Južna Koreja) je diplomirala iz glasbene kompozicije in klavirja, magistrirala iz glasbene kompozicije in teorije v Brooklyn college-u na Univerzi New York in doktorirala na Univerzi Georgia  v mestu Athens. Njen opus del zajema vrsto kompozicij in imela je že več performansov ter prejela nemalo nagrad, med drugim “Premier Flute solo piece in Iwaki Auditorium, ABC Radio Classic, Melbourne, Australia (Oct, 2010)” in “Commission for the duo piece by DUO 46, SoundSCAPE Music Festival, Milan, Italy (2010)”.

Svoj projekt, ki ga pripravlja v rezidenci SobaZaGoste, definira kot interdisciplinarno delo, preplet vizualnega giba plesalca in zanimive reakcije med performerji ter rezultatom, ki prihaja iz zvočnikov v improviziranem okolju predhodno domišljene kompozicije.

Andrej Kolenčík / Admiral (Slovaška)

Je filmski režiser in vizualni umetnik. Študiral je grafično oblikovanje na Šoli za uporabne umetnosti in diplomiral na področju animacije na Akademiji za performativne umetnosti v Bratislavi. Prav tako je študiral na RITS Šoli za umetnost v Bruslju in opravil pripravništvo na Akademiji za likovne umetnosti v Bratislavi.
Trenutno dela kot freelance režiser fikcije, animacije pa tudi dokumentarnega filma, glasbenih videev in reklam. Kot vizualni umetnik se ukvarja z ilustracijo in stripovsko umetnostjo. Šest let je bil programski direktor mednarodnega festivala animacije Fest Anča.

“Projekt je del umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v koprodukciji Pekarne Magdalenske mreže in Narodnega doma Maribor, v partnerstvu z Mestno občino Maribor, Ministrstvom za kulturo, društvom HIŠA!, ter v sodelovanju z večino mariborskih kulturnih organizacij.”


Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov