Pekarna Potopisi: “Med zemljo in zrakom”

Začenjamo z novo sezono Pekarna potopisov, ki bo v ponedeljek, 23. 12. 2013, ob 18:00 v prostorih MISC INFOPEKA. Meta Bobnar že dve leti opravlja službo stevardese pri eni najbolj elitnih letalskih družb – Emirates. Zdi se, da spisek destinacij, ki jih je obiskala, nima konca. Sama pravi: »Biti cosmopolitan v pravem pomenu besede, en dan v Bangkoku na pad-thaiju in čez dva dni na hot-dogu v New Yorku. Trenutki, ko se ti razširijo obzorja, ko si tujec pa vseeno domačin povsod po svetu«.

Kaj obžaluje in kje so meje?

“… ko dnevi v tednu nimajo več pomena, saj poznaš le še datume.”
“… ko ti letališka hrana postane normalen način prehranjevanja.”
“… ko poznaš svetovna letališča bolje kot lasten dom …”

Razbijamo stereotipe!

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov