ZIZ: predstava “Med dvema ognjema”

Vljudno vabljen/-a na predstavo skupine Ziz MED DVEM OGNJEMA: LJUBIM-TE-DOBRO-SE-MEJ-ADIJO-DOBIVA-SE-NA-KAVI-POL-PA-SE-DAVA-DOL, ki bo v petek, 31. 1. 2014, ob 21.00 na Živih dvoriščih (Orožnova 7).

Sporočamo, da odpovedujemo nedeljski termin predstave Med dvema ognjema skupine ZIZ zaradi zaprtja dvorišča na Orožnovi 7. Lastnik prostorov (Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor) stavbo v letu 2014 žal namenja za prodajo na dražbi. Predstava bo tako danes ob 21:00 zadnjič izvedena na Orožnovi 7.

Podpiramo programe Živih dvorišč Društva Hiša!, ki na kreativen in inovativen način oživljajo mesto in se pridružujemo želji, da bo razvoj dogovorov med MOM in JMSS našel tak konec, ki je v interesu javnosti, ali pa, da se bo našel pravi zasebnik, ki bo videl možnosti in potenciale stavbe ter jih uresničil tudi v duhu javnega interesa

Predstava je intimne narave, zato je število mest omejeno. Rezervacija vstopnic:ziz.maribor@gmail.com

Avtorji in performerji: Sara Atanasković, Denis Horvat, Nina Meško, David Muster, Tajša Perović, Tomaž Podbevšek, Barbara Polajnar

Mentorica: Barbara Polajnar
Dramaturginja: Urša Adamič
Oblikovanje: Lucija Smodiš
Fotografija: Janez Klenovšek

Neformalna skupina ZIZ se je oblikovala po intenzivni tridnevni delavnici po tehnikah gledališča zatiranih, izvedenih meseca februarja 2013 na temo spola z naslovom Soba za ženske: Medgeneracijski spol. Skupina ZIZ se pri svojem delu naslanja na pristope gledališča zatiranih, s fokusom na obravnavanje tematik, kot so neenakost med spoloma,  identiteta v sodobni družbi in medosebni odnosi, pri čemer vedno izhajamo iz deljenja osebnih izkušenj, pogledov in občutij.

Predstava Med dvema ognjema je produkt kolektivnega avtorstva, kjer smo preko uporabe tehnik gledališča zatiranih in skozi obravnavo svojih osebnih zgodb, doživljanj in občutij gradili zgodbo o medspolnih in medosebnih odnosih.

Gledališče zatiranih (orig. theater of the oppressed) je gledališko-aktivistična metoda, ki jo je v 60. letih prejšnjega stoletja razvil Brazilec Augusto Boal. Metoda je poznana tudi kot gledališče za opolnomočenje in gledališče za življenje. Metoda ni namenjena zgolj umetniškemu izražanju, ampak služi tudi neformalnemu učenju, izobraževanju, aktivizmu ter ima lahko terapevtske učinke.

Datumi ponovitev predstave: facebook stran ZIZ in http://zizmaribor.blog.com/

Podpirajo nas: Mladi v akciji, Mestna občina Maribor, Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Živa dvorišča, Selfishstudio, Radio Marš.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov