Soba za goste: spoznaj Marca Bonaccolta, rezidenčnega umetnika meseca decembra

Spoznaj Marca Bonaccolta, rezidenčnega umetnika, ki se trenutno mudi v Mariboru, v ponedeljek, 2. 12. 2013, ob 20.00 uri v Salonu uporabnih umetnosti (Glavni trg 1, bivši Casino).

Marco Bonaccolto (Italija)

Po diplomi iz slikarstva je na Akademiji likovnih umetnosti v Bologni magistriral pri predmetu Komunikacija in Umetnostno izobraževanje.

Tako z novimi tehnologijami kot z ročnim delom ustvarja umetnost v javnem prostoru, še posebej prostorsko specifične intervencije s katerimi pre-izprašuje in raziskuje nove socialne in kulturne dinamike, ki nastajajo zaradi globalnih sprememb. Živi in dela v Bologni.

“Mesto je moj prostor za delo. Kot prostor bogat s kulturno zgodovino, zgodbami in spomini je lahko velik odprt laboratorij idej in participacije. Dojemam ga kot točko za študijsko raziskovanje in filozofijo umetnosti kot tudi razumevanje in preoblikovanje sodobne demokratične politike .
Moje raziskave so pretežno osredotočene na analizo sledov vidnih in nevidnih prehodov , modalnosti socialnih participacij med javnimi in zasebnimi prostori, zvoki in akustične lastnosti metropole, odkrivanje novih kvalitet naravnih ali umetnih materialov najdenih na specifičnih področjih mesta.”

“Projekt je del umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v koprodukciji Pekarne Magdalenske mreže in Narodnega doma Maribor, v partnerstvu z Mestno občino Maribor, Ministrstvom za kulturo, društvom HIŠA!, ter v sodelovanju z večino mariborskih kulturnih organizacij.”

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov