Urbaniziraj zase! vabi na prostorsko umestitev urbane opreme

V četrtek, 5. 12. 2013, vas ob 16:00 vabimo v Kulturni center Pekarna na prostorsko umestitev urbane opreme, izdelane v okviru projekta »Urbaniziraj zase!«.

Od sedaj naprej bodo “Floating bench”, “TireBar” in “Reciklirani kadi”, urbani elementi, ki so primer inovativnega dizajna in okoljske ozaveščenosti mladih ustvarjalcev, na voljo obiskovalkam in obiskovalcem Kulturnega centra Pekarna.

Na dogodku bodo opremo v javno uporabo s kratkimi nagovori predali dr. Martina Rauter, Urad za kulturo in mladino Mestne občine Maribor, Lara Železnik, vodja projekta »Urbanizira zase!« in Urška Breznik, v. d. direktorice Pekarne Magdalenske mreže.

Zamisel za projekt »Urbaniziraj zase!« je nastala na podlagi želje mladih obiskovalcev Kulturnega centra Pekarne, ustvarjalcev, prostovoljcev in sodelavcev MISC INFOPEKE po prijaznem, odprtem, dostopnem urbanem prostoru, namenjenem sproščenemu druženju in družbeno kritični produkciji.

V okviru projekta »Urbaniziraj zase!« so mladi na podlagi javnega razpisa prispevali ideje za urbano opremo Kulturnega centra Pekarna. Na podlagi prejetih vlog je strokovna komisija izbrala predloge, ki so ustrezali interesom in potrebam Kulturnega centra Pekarna in željam mladih. V izdelavo opreme smo vključili srednješolce Šolskega centra Maribor in jo s ponosom postavili na javne površine Kulturnega centra Pekarna.

“Urbaniziraj zase!” je del projekta Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov