Soba za goste: spoznaj Lindo Van Dalen, rezidenčno umetnico meseca novembra

Spoznaj Lindo Van Dalen, rezidenčno umetnico, ki se trenutno mudi v Mariboru, v ponedeljek, 18.11.2013, ob 20.00 uri v Salonu uporabnih umetnosti (Glavni trg 1, bivši Casino). Vabljen/-a.

Linda Van Dalen iz Slovaške je umetniško izobraževanje začela na Fakulteti za likovno umetnost, Univerze v Košicah, kjer je tudi magistrirala. S svojimi deli se je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah na Slovaškem in Madžarskem, v Franciji in Bolgariji. Je umetnostna terapevtka, dela pa tudi kot turistična vodička.

“Miselni Prostor je prostor, ki ne odraža doslednega posnetka resničnosti. Je samo v naših mislih. Želim premostiti miselni in realni prostor. V realnem svetu ni jeze, sovraštva, bolečine, to vse je le odraz našega miselnega prostora. Zame je pomembno kako doživljamo realni prostor, kako njegove komponente prehajajo v mentalni prostor in obratno ter kako prenašamo mentalni prostor v resnični svet.

Ta pomemben most lahko ima različne obraze umetnosti in načinov izraza.”

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov