Soba za goste: predstavitev projekta Milijane Istijanović, rezidenčne umetnice meseca oktobra

Vabljeni na predstavitev projekta rezidenčne umetnice meseca oktobra: Milijane Istijanović v sredo, 30. 10. 2013, ob 20:00  na Živem dvorišču Orožnove 7.

Milijana Istijanović je umetniško izobraževanje začela na Fakulteti za likovno umetnost, Univerze v Črni gori, kjer je tudi magistrirala. S svojimi deli se je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Avstriji, Nemčiji in Franciji.
Njeno umetniško delo je sled intimnih razmišljanji in je odraz njene lastne realnosti in namišljenih notranjih svetov.

V Mariboru je pripravila več intervencij v prostoru, ki jih je poimenovala “Začasno večno”.
Privatni prostor zapuščenega stanovanja je uporabila kot medij za izražanje osebne poetike, ki temelji na vsakdanjih predmetih in imaginarnih situacijah pogojenih s konceptom “prehodnosti in pripadnosti”.

“Projekt je del umetniških rezidenc Sobezagoste Maribor, ki poteka v koprodukciji Pekarne Magdalenske mreže in Narodnega doma Maribor,  v partnerstvu z Mestno občino Maribor,  Ministrstvom za kulturo,  društvom HIŠA!,  ter v sodelovanju z večino mariborskih kulturnih organizacij.”

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov