Tematsko usposabljanje: “Motiviranje in spremljanje dela prostovoljcev”

Slovenska filantropija v sodelovanju z mreža “Prostovoljstvo v Mariboru” vabi na brezplačno tematsko usposabljanje “Motiviranje in spremljanje dela prostovoljcev, ki bo v torek, 26. 11. 2013, od 9:00 do 16:00 prostori MISC INFOPEKA.

Usposabljanje je namenjeno mentorjem/-icam, ki že opravljajo naloge mentorstva prostovoljcem/-kam.

Število mest je omejeno! Rok prijave je 11. 11. 2013 na primoz.jamsek@filantropija.org ali po pošti na sedež Slovenske filantropije.

Prostovoljsko delo poleg dobre volje prostovoljcev za svoj nemoten potek potrebuje veliko veščin in znanj s področja vodenja prostovoljcev in procesa organiziranja prostovoljstva. V ta namen na Slovenski filantropiji organiziramo usposabljanja za mentorje in organizatorje, kjer organizacijam nudimo podporo pri vzpostavljanju in vodenju prostovoljstva.

Kaj ponuja tokratno mentorsko usposabljanje?

Vas zanima kako spremljati prostovoljce, da bodo predani organizaciji in bodo odgovorno opravljali svoje delo? Želite spoznati načine spodbujanja zunanje in notranje motivacije pri prostovoljcih?

Za vas smo pripravili tematsko usposabljanje, kjer se bomo posvetili naslednjim temam:

– zunanji in notranji motivatorji ter priprava prostovoljskih aktivnosti, ki jih spodbujajo,

– individualno spremljanje posameznega prostovoljca,

– nagrajevanje prostovoljcev,

– vzpostavljanje dobrega odnosa med mentorjem in prostovoljci.

Komu je namenjeno usposabljanje?

Usposabljanje je namenjeno mentorjem, ki že opravljajo naloge mentorstva prostovoljcem.

Koliko časa in kje poteka usposabljanje?

Usposabljanje poteka 8 šolskih ur, od 9. do 16. ure.

Usposabljanje v Mariboru je organizirano s podporo mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira MISC INFOPEKA.

Kako poteka usposabljanje?

Usposabljanje poteka v obliki izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno na 16 ljudi in je potrebna predhodna prijava. Od udeležencev se pričakuje udeležba ves čas usposabljanja.

Število mest je omejeno!

Izpolnite prijavnico. Prijavnico pošljite do 11. 11. 2013 za termin v Mariboru, oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavnico pošljite na primoz.jamsek@filantropija.org ali po pošti na sedež Slovenske filantropije.

V primeru prevelikega števila prejetih prijavnic, bomo udeležence usposabljanja izbrali glede na primernost pričakovanj in ponujene vsebine. Udeleženci bodo o izboru obveščeni teden dni pred usposabljanjem.

Usposabljanje je del aktivnosti Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, zato je za udeležence brezplačno.

Dodatne informacije: Primož Jamšek, Tjaša Arko, 01 433 40 24, 041 654 726, primoz.jamsek@filantropija.org, Poljanska cesta 12, 1000 ljubljana

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov