Predavanje “Motivacija mladih za udejstvovanje v družbeno kritičnih, angažiranih oblikah delovanja”

Predavanje, ki ga pripravljamo v okviru “Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi” v četrtek, 21. 11. 2013, od 10:00 do 14:00 v naših prostorih, bo ponudilo odgovore, kako mlade motivirati za aktivno udejstvovanje v družbeno kritičnih, angažiranih oblikah delovanja bodisi na mladinskem polju ali širše.

Predavanje doc. dr. Milko Poštrak je namenjeno izobraževanju mladinskih, vzgojno-izobraževalnih delavcev, prostovoljcev, aktivistov oziroma osebam, ki se profesionalno srečujete z mladimi.

Vsebina predavanja:

Predavatelj bo predstavil razloge, zakaj se mladi v sodobni družbi redkeje odločajo za tovrstno vključevanje in kaj storimo mladinski delavci, učitelji, aktivisti.

Cilji:

– Predstaviti kontekst odraščanja mladostnikov z namenom ugotoviti značilnosti njihovega življenjskega sveta.

– Na kratko opisati strategije, oblike ravnanja, načine prehoda skozi mladost, ki jih razvijajo različne družbene skupine mladostnikov.

– Kako, na kakšne načine mlade pritegniti za aktivno udejstvovanje v družbeno kritičnih, angažiranih oblikah delovanja bodisi na mladinskem polju ali širše?

– Pojasniti, zakaj se mladi ne odločajo za tovrstno vključevanje?

– Kaj lahko pri tem storimo mladinski delavci, učitelji, aktivisti?

Urnik:

Trajanje Aktivnost
10:00 – 10:15 Uvod v predavanje
10:15 – 11:45 Predavanje – Življenjski svet mladih, konteksti odraščanja
11:45 – 12:00 Odmor
12:00 – 13:30 Predavanje – Načini in nameni dela mladinskih delavcev
13:30 – 14:00 Vprašanja in odgovori, izmenjava izkušenj

O izvajalcu:

Doc. dr. Milko Poštrak je zaposlen na Fakulteti za socialno delo. Že vseskozi se ukvarja z vprašanji konceptov in teorij socialnega dela, ob tem tudi z vprašanji kulturologije in antropologije. Zanimajo ga vprašanja življenjskih svetov mladih, subkulture in ustvarjalnost. Vsa ta vprašanja povezuje s koncepti in doktrino socialnega dela.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov