ZIZ: pridruži se neformalni gledališki skupini in soustvarjaj predstavo “Med dvema ognjema”

Neformalna gledališko-aktivistična skupina ZIZ vabi prodorno in kritično misleče, kreativne, zainteresirane  nove člane in članice, ne ozirajoč se na spol, starost, velikost čevljev ali status, da se nam pridružite v procesu nastajanja interaktivne predstave “Med dvema ognjema”, s premiero v mesecu decembru 2013.

Vaje bodo potekale 1–2 krat tedensko po principu individualnega ustvarjanja in raziskovanja, kakor tudi dela v skupini.

Prvo srečanje in vaje bodo v petek, 13. 9. 2013, 2013 ob 18.00 v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave zbiramo do  12. 9. 2013 na naslov barbara.polajnar@gmail.com.

V prijavi poleg podatkov pošljite še motivacijo, zakaj bi želeli pristopiti k skupini in kratek življenjepis (največ pol strani A4 formata).

Srečanja bodo potekala po mentorstvom kulturologinje in aktivistke gledališča zatiranih, Barbare Polajnar.

Neformalna skupina ZIZ se je oblikovala po intenzivni tridnevni delavnici po tehnikah gledališča zatiranih, izvedenih meseca februarja na temo spola.  Skupina ZIZ pri svojem delu črpa pristope iz metode gledališča zatiranih, ki se v delovanju skupine aplicira na tematiko spola. Srečanja so namenjena poglobljenemu pristopu v obravnavanju tematik (neenakosti med spoloma, identitete v sodobni družbi) in iskanju aktivnih rešitev preko gledališča zatiranih nanje. Skupina se pripravlja tudi na izvajanje akcij, performansov, delavnic in drugih pobud, ki so potrebne in zaželene med mladimi v Mariboru.

Med dvema ognjema je večdimenzionalni kulturni in umetniški projekt, ki spodbuja dialog med  moškimi in ženskami z izmenjavo medspolnih osebnih zgodb, različnih pogledov na svet, spominov in izkušenj.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

“Med dvema ognjema” podpirajo:

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov