Vabimo prostovoljce za sodelovanje na taboru “V besedi je moč”

Vabimo te, da se nam pridružiš kot prostovoljska / prostovoljec na taboru »V besedi je moč«, ki ga organiziramo od 18. do 20. 10. 2013 v centru Sonček Vrtiče v Zgornji Kungoti.

Skozi gib, besede, črte, čačke, zvok se bomo povezovali in raziskovali na temo ustvarjalnega izražanja in evropskega državljanstva, vse v kreativnem in sproščenem duhu. Delali bomo z mladimi z manj priložnostmi, starimi med 12 in 18 let.

Pohiti s prijavo, saj je število mest omejeno.

V okviru Mladinskega informacijsko-svetovalnega centra INFOPEKA poteka projekt Travne bilke, katerega osrednja beseda je USTVARJALNOST.

Raziskujemo njen pomen, oblike, vpliv in manifestacije. Poseben poudarek pa namenjamo pisnemu izražanju in metodi kreativnega pisanja. Projekt je v letu 2013 postregel z obilico delavnic in predavanj, vsak ponedeljek pa nas je bilo moč najti tudi na osnovni šoli, kjer smo imeli z otroci petih razredov delavnice kreativnega pisanja.

Opažamo, da mladi čedalje manj berejo in neradi pišejo, posledično pa raven njihove pismenosti upada. Tako se je ideja za tabor rodila iz želje, da mladim ponudimo nov pogled na branje in pisanje, jim omogočimo izkušnjo novih učnih metod, ki jih bodo spodbudile k ustvarjanju in jim ponudimo varen prostor za izražanje. Da pa bo še bolj zanimivo, smo si izbrali tudi temo: evropsko državljanstvo. Ukvarjali se bomo z vprašanji kot so: kdo sem in kam spadam, kaj je evropsko državljanstvo, kakšna je moja sanjska dežela, kaj pomeni biti strpen. Skozi gib, besede, črte, čačke, zvok se bomo povezovali in raziskovali na temo ustvarjalnega izražanja in evropskega državljanstva, vse v kreativnem in sproščenem duhu. Delali bomo z mladimi z manj priložnostmi, starimi med 12 in 18 let.

KDAJ? Od 18. oktobra do 20. oktobra 2013

KDO? Mladi od 20. do 29. leta

KJE? V Centru Sonček Vrtiče v Zgornji Kungoti (http://www.soncek.org/centri/center-soncek-vrtice/)

Organizirali bomo avtobusni prevoz, nastanitev in obroke krijemo mi.

TVOJA VLOGA ALI KAJ SI ŽELIMO OD PROSTOVOLJCEV? Pomoč pri izvedbi delavnic (facilitacija) in aktivno participacijo. Potrebno ni nobeno specifično predznanje, organizirali bomo dve predhodni usposabljanji, da se boš spoznal/a z metodami kreativnega pisanja in ustvarjalnega izražanja ter ozavestil/a ključne veščine dela z mladimi. Sodelovanje na taboru  je priložnost za aktivno preživetje vikenda, pridobitev novih izkušenj in za sklepanje prijateljstev.

V mesecu oktobru bomo organizirali dve usposabljanji v prostorih MISC INFOPEKA na temo kreativnega pisanja in dela z mladimi. Prvo usposabljanje bo 4. oktobra, drugo pa 11. oktobra, obe predvidoma ob 16. uri. Udeležba je obvezna. Več informacij sledi v tednu pred prvim usposabljanjem.

Izpolnjeno prijavnico (prijavnica – tabor) pošlji na: lucia.klasinc@infopeka.org do 20.9.2013.

Število mest je omejeno. O sprejeti prijavi te bomo obvestili najkasneje do 23.9.2013.

Pridruži se nam!

Izvedbo tabora omogočajo:

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov