K18: Tomaž Sahernik: “Nothing is true, everything is permitted”

Sedmi v ciklu »18 razstav v galeriji K18« se bo s svojimi deli predstavil Tomaž Sahernik, absolvent likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor, s slikarsko razstavo Nothing is true, everything is permitted.

Otvoritev bo v torek, 2. 7. 2013, ob 19:00 v Galeriji na Koroški 18.

Vljudno vabljen/a.

Tomaž je ustvarjalec, katerega najpogostejše področje umetniškega delovanja je slikanje. Proces slikanja je velikokrat sam fizičen izliv nekega duševnega in mentalnega stanja. Vendar je avtorju pomembna tudi končna podoba slike, po obliki nedoločen izraz podzavesti v umetniški akciji (pomen oblike, črte, barve), ki pa se mu (kot sam pravi) sproti intuitivno odpira. Odnosi in kontrasti nastalih prostorov večine slik se ne ujemajo z razumsko spoznavo, ampak je estetska vrednota slike skrita prav v tej nerazložljivosti slikarskega dogodka.

Od akcijskega slikanja do ‘uravnotežene’ abstraktne romantike in razumske mere natančnosti do ploskev in robov. Abstraktni ekspresionizem z nekakšnim zavestnim ventilom. Ponekod pa lahko zasledimo tudi sledi konstruktivizma in nadrealizma. Prav tako je poseben avtorjev taktilen odnos do površine oz. teksture slik. Poslužuje se različnih tehnik od drippinga, pastoznega nanosa s čopičem do reliefnega z lopatico. Ustvarja tudi kombinirano slikanje in asemblažno objektno umetnost pa tudi ready-made. V delih teh postopkov zasledimo včasih tudi absurdne vsebinske zveze ali kritična namigovanja.

Razstavo si bo možno ogledati do 7. 7. 2013 ob predhodnji najavi na 041 481 246.

Dogodek je dosegljiv tudi tukaj.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov