Informativno družaben dogodek: “Prostovoljsko mesto”

»Prostovoljsko mesto«, osrednja prireditev “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013”, ki ga bomo skupaj »gradili« v sredo, 22. 5. 2013, med 12:00 in 17:00 na Grajskem trgu in Slovenski ulici, predstavlja mesto solidarnosti, sočutja, strpnosti, potrpežljivosti…, mesto, kjer smo pripravljeni prisluhniti drug drugemu, pokazati dobro voljo, uporabiti svojo iznajdljivost, ustvarjalnost in kritičnost v dobrobit sočloveka in skupnosti.

Mimoidočim bomo prostovoljci in organizacije, ki v naši lokalni skupnosti razvijamo in izvajamo programe prostovoljskega dela, osebno predstavili programe in projekte, prostovoljske aktivnosti in dosežke in jih povabili, da se skupaj z nami podajo skozi interaktivne igre in se preizkusijo ali imajo v sebi tiste kvalitete in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljce.

Obišči nas v mestu, kjer bi vsakdo zlahka živel! V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor.

V primeru dežja se vidimo v petek, 24. 5. 2013, ob isti uri na isti lokaciji.

Prostovoljsko mesto je del “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013”, s katerim se Maribor tudi v letošnjem letu pridružuje vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v četrtek, 23. 5. 2013, pripravlja Slovenska filantropija.

V letošnjem letu festival poteka pod sloganom: Prostovoljci-nosilci sprememb.

Festival v Mariboru, ki bo letos potekal med 17. in 24. 5. 2013, organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij na »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2013« je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

Več informacij: Urška Breznik, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.prostovoljstvo-mb.si

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov