Debata: “Prostovoljstvo in dobrodelnost dolgoročno ne rešujeta sistemskih težav ampak samo gasita trenutne aktualne situacije”

Debato “Prostovoljstvo in dobrodelnost dolgoročno ne rešujeta sistemskih težav ampak samo gasita trenutne aktualne situacije” bodo izvedli dijaki debatnega kluba 2. gimnazije Maribor v torek, 21. 5. 2013, ob 14:00 v Amfiteatru 2. gimnazije Maribor.

Vabljeni vsi, ki vas zanima, kaj menijo mladi o prostovoljstvu. V sodelovanju z 2. gimnazijo Maribor.

Debata je del “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013”, s katerim se Maribor tudi v letošnjem letu pridružuje vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v četrtek, 23. 5. 2013, pripravlja Slovenska filantropija.

V letošnjem letu festival poteka pod sloganom: Prostovoljci-nosilci sprememb.

Festival v Mariboru, ki bo letos potekal med 17. in 24. 5. 2013, organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij na »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2013« je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

Več informacij: Urška Breznik, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.prostovoljstvo-mb.si

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov