Delavnica aktivnega državljanstva: “Stopi korak naprej”

Na brezplačni delavnici, ki je namenjena učiteljem/icam, aktivistom/kam in prostovoljcem/kam in bo potekala v ponedeljek, 20. 5. 2013,  med 13:30 in 15:00 v prostorih MISC INFOPEKA,  si boste pobližje ogledali razvijanje ključnih kompetenc aktivnega državljanstva, problemsko učenje, participativno doživljajsko metodiko, motivacijska orodja za aktiviranje učencev…

Sodelovanje v delavnici nam bo odkrilo, kako uspešno vključevati in vsakodnevno uporabljati vse našteto pri delu z mladimi in odraslimi, v formalnem ali neformalnem učnem okolju (šole, nevladne organizacije…), s pomočjo uporabnih orodij, kot sta KOMPAS ali VOICE.

Delavnico bo vodila Elena Begant, učiteljica svetnica in dolgoletna mednarodna strokovnjakinja za učenje človekovih pravic, redna sodelavka pri Svetu Evrope (program EDC/HRE), OVSE/ODIHR, FRA in EIP iz Centra za državljansko vzgojo.

Rok prijave je 17. 5. 2013 na infopeka@infopeka.org. V sodelovanju s Centrom za državljansko vzgojo.

Delavnica je del “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013”, s katerim se Maribor tudi v letošnjem letu pridružuje vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v četrtek, 23. 5. 2013, pripravlja Slovenska filantropija.

V letošnjem letu festival poteka pod sloganom: Prostovoljci-nosilci sprememb.

Festival v Mariboru, ki bo letos potekal med 17. in 24. 5. 2013, organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij na »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2013« je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

Več informacij: Urška Breznik, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.prostovoljstvo-mb.si

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov