Usposabljanje za prostovoljce: “Vodenje skupine in skupinska dinamika”

Usposabljanju za prostovoljce “Vodenje skupine in skupinska dinamika” bo potekalo 17. in 18. 5. 2013 v prostorih MISC INFOPEKA. Udeleženci bodo spoznali in se poglobili v skupinsko dinamiko, spoznali bodo faze razvoja skupine, vloge posameznikov v skupinah, še posebej vodje, različne tehnike spodbujanja konstruktivne skupinske dinamike, pridobili bodo komunikacijske veščine in spretnosti dela s skupino in izmenjali primere dobrih praks pri vodenju skupin.

Usposabljanje bosta izvedla Tjaša Arko in Jaka Kovač iz Slovenske filantropije, namenjeno pa je prostovoljcem, starim med 15 in 30 let, ki bodo v bližnji prihodnosti vodili skupine na delavnicah, letovanjih, taborih, treningih, izmenjavah…

Več informacij tjasa.arko@filantropija.org. V sodelovanju s Slovensko filantropijo.

Dvodnevno brezplačno usposabljanje je del “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013”, s katerim se Maribor tudi v letošnjem letu pridružuje vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v četrtek, 23. 5. 2013, pripravlja Slovenska filantropija.

V letošnjem letu festival poteka pod sloganom: Prostovoljci-nosilci sprememb.

Festival v Mariboru, ki bo letos potekal med 17. in 24. 5. 2013, organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij na »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2013« je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

Več informacij: Urška Breznik, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.prostovoljstvo-mb.si

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov