Pekarna Potopisi: “Maldivi in Šrilanka”

Vabljen/a na PEKARNA POTOPIS, kjer bomo v četrtek, 23. 5. 2013, ob 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA slišali, kako je Alma Nuhić oktobra lanskega leta odpotovala na Maldive v veri, da bo 6 mesecev kot ekologinja opravljala prostovoljno delo na lokalni biološki postaji. Doživela pa je vse prej kot to.

Kaj storiti, ko spoznaš, da je projekt, na katerega si se prijavil, zgolj fiktiven? Kaj storiti, ko ti odtujijo potni list in sredi noči v naglici zapuščaš otok?

Alma pravi, da ji je izkušnja, predvsem zaradi dobrih ljudi, ostala v pozitivni luči. »Posadila sem drevesa in svoj vrt.« Večino semen in sadik je kot darilo dobila od domačink, ki jih je v arabskem svetu učila zumbo.

Kasneje je pristala na Šri Lanki, kjer so jo pričakale nove zgodbe…

Razbijamo stereotipe!

P.s. – Vabljeni na čaj iz Šrilanke, ki se v francoskih čajnicah prodaja po 25 € na skodelico

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.facebook.com/pekarnapotopisi. Vstop prost!

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


Potopis je del “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2013”, s katerim se Maribor tudi v letošnjem letu pridružuje vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v četrtek, 23. 5. 2013, pripravlja Slovenska filantropija.

V letošnjem letu festival poteka pod sloganom: Prostovoljci-nosilci sprememb.

Festival v Mariboru, ki bo letos potekal med 17. in 24. 5. 2013, organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij na »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2013« je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

Več informacij: Urška Breznik, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.prostovoljstvo-mb.si

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov