Keramična delavnica za začetnike

Si kdaj pomislil/a, da bi sam/a oblikoval/a keramičen izdelek? Skodelico za čaj, nakit, posodo za rožo, kipec, darilo za prijatelja…

V mesecu maju te vabimo na »Keramično delavnico za začetnike«, na kateri boš spoznal/a različne vrste gline, preproste in bolj zapletene tehnike ročnega oblikovanja ter barve in načine krašenja in poslikave. Delavnica bo obsegala 12 ur (štiri srečanja po 3 ure). Prvo srečanje bo v sredo, 15. 5. 2013, ob 17:00 v prostorih MISC INFOPEKA. Za udeležbo na delavnici ni starostne omejitve.


Če sta tvoja kreativnost ali radovednost dovolj veliki , te vabimo na »Keramično delavnico za začetnike« z namenom, da odkriješ svoje sposobnosti izražanja, najdeš v sebi ustvarjalni vir, oblikuješ nekaj keramičnih izdelkov ter pridobiš nova znanja in izkušnje:

– spoznavanje različnih vrst gline,

– ročno oblikovanje gline na različne načine,

– spoznavanje osnovnih zakonitosti gline kot materiala,

– spoznavanje krasilnih tehnik,

– izdelava kalupov in vlivanje v kalupe,

– spoznavanje postopkov sušenja in žganja gline.

Delavnico bo vodila Metka Studen, uni.dipl.prof.lik.umet., mentorica, izvajalka mnogih kreativnih delavnic in izobraževanj. Tema njene diplomske naloge je bila »Poslikava keramike na Slovenskem«.

Kotizacija za udeležbo na delavnici znaša 35,00. S seboj prineseš le predpasnik ali dolgo majico, za material in orodje poskrbimo mi. Delavnico bomo izpeljali le v primeru dovolj velike udeležbe. Za vse, ki boste želeli pridobljeno znanje nadgraditi, bomo v naslednjih mesecih organizirali tudi nadaljevalno keramično delavnico.

Rok prijave je 13. 5. 2013 na infopeka@infopeka.org.

Postopek ustvarjanja je podoben igri. V človeku prebuja otroškost, igrivost, zdravo čustvenost ter vzpostavlja notranjo ravnovesje in mir. Pridruži se, ne bo ti žal!

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov