Stopinje mesta: tematski sprehod “Po stopinjah Pocestnice”

Pridruži se nam  na tematskem sprehodu »Po stopinjah Pocestnice«, ki bo v soboto, 20. 4. 2013, ob 15:00. Dobimo se pri stari trti na Lentu.

S skupino KUD Ljud se bomo sprehodili po galeriji na prostem. Ogled bo vodil kustos in nam s pomočjo pomočnikov predstavil in pojasnil razstavljene artefakte. Šlo bo za ulični performans, ki bo sestavljen iz vnaprej pripravljenih humornih domislic ter povsem improviziranih odzivov na naključne pripetljaje. Tekom sprehoda oziroma obiska galerije ne bomo nikoli z gotovostjo vedeli za kaj gre.

Med 18. in 20. aprilom se bo tako postopno gradila oziroma dograjevala predstava »mesta kot galerije«, ki vsakomur ponuja možnost preživljanja prostega časa ter možnosti za osebni izraz. Poleg kustusa/inje pa so v galeriji tudi hostese, varnostniki/ce, čistilci/ke in drugi, ki prav tako radi kaj rečejo o razstavnih eksponatih, nagovorijo obiskovalce in tako vplivajo na dinamiko. Skupina KUD Ljud v performansih na različne načine vzpostavlja interakcijo gledalcev z nastopajočimi in tako vzpostavlja gledališče kot igro, kot ritual, kot dogodek socialnega združevanja. In ker se odprtje nove razstave nikoli ne konča brez družabnega dogodka po uradnem delu, bomo tudi za to poskrbeli.

Zaradi lažjega načrtovanja sprehoda te prosimo, da svojo udeležbo potdiš najkasneje do 16. 4. 2013 na infopeka@infopeka.org.

Info: MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.orgwww.infopeka.org .

Program pripravljamo v sklopu projekta Stopinje mesta, ki so del Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, dotični dogodek pa bo izvedla skupina KUD Ljud.

Več o Stopinjah mesta, KUD Ljud in Pocestnici.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov