Delavnica: “Pocestnica”

Vabimo te na delavnico »Pocestnica«, ki bo v četrtek, 18. 4. 2013, z začetkom ob 14:00. Dobimo se v Galeriji K18, na Koroški cesti 18.

Skupina KUD Ljud nam bo predstavila novo umetniško prakso v javnem prostoru, skupaj pa bomo dopolnili že obstoječo »redy-made« galerijo na prostem na Lentu. Odkrivali bomo različne »koščke mesta«, povsem vsakdanje elemente in jih s poimenovanjem, razkrivanjem fiktivnega avtorja, letnice nastanka in umetniške tehnike povzdignili v mojstrovine sodobne umetnosti. Raziskovali bomo mestne detajle, se igrali z besedami in pomeni, predvsem pa spodbujali kreativnost. Odkrivali bomo nove poglede na možno uporabo javnega prostora ter napolnili mestni prostor z umetniškimi koncepti in objekti, ki ustvarjajo svežo kulturno atmosfero, polno podrobnosti in novih pomenov. Navdušiti vas želimo nad raziskovanjem javnega prostora z idejo, da začnemo vsi skupaj opažati lepoto, ki bi jo sicer nemara spregledali.

Zaradi lažjega načrtovanja delavnice in omejenega števila mest, te prosimo, da svojo udeležbo potrdiš najkasneje do 16. 4. 2013 na infopeka@infopeka.org.

Program pripravljamo v sklopu projekta Stopinje mesta, ki so del Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, dotični dogodek pa bo izvedla skupina KUD Ljud.

Info: MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.orgwww.infopeka.org .

Več o Stopinjah mesta, KUD Ljud in Pocestnici.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov