Pekarna Potopisi: “Rusija”

Prostovoljci MISC INFOPEKA te vabijo na naslednji PEKARNA POTOPIS (potopisi, ki to niso): Rusija, ki bo v četrtek, 28. 3. 2013, ob 18:00 v Galeriji na Koroški 18. Vstop prost.

Robert Bartol nas bo na tokratnem potopisu popeljal v deželo ekstremov. Gre za največjo državo z največjim Kaspijskim in najglobljim Bajkalskim jezerom ter najnižjo izmerjeno temperaturo (-71.1°C). Rusijo ni doživljal zgolj kot deželo vodke, kučme, snega, transibirske železnice, revščine, pravoslavnih cerkva in mafije, temveč je zanj pomenila mnogo bolj kompleksnejšo deželo, zaradi katere je osebno zrasel in odkril, da je v »deželi večne zime in mraza« moč najti tudi srečo, veselje in človeško toplino. P.s. Vabljen/a na čaj in šilce vodke.

Razbijamo stereotipe! Ko govorimo o Rusiji, je vse prej kot dolgočasno …

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.facebook.com/pekarnapotopisi

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov