Travne bilke: delavnica “Tattoo Tabu”

Vabljen/a na delavnico TATTOO TABU, ki bo v ponedeljek, 18. 3.2013, ob 16:00 v prostorih INFOPEKE. Potekala bo v obliki debate in praktičnih vaj, kjer bo imel vsak priložnost pridobiti informacije iz prve roke Brina Rebolja, študenta likovne pedagogike, svobodnega umetnika in tetoverja.

Zakaj tatu? Nekoga neizmerno privlači, drugega odbija. Je to svobodna umetnost – izraz posameznika, njegovih življenjskih izkušenj in osebnosti? Kako se sploh lahko izrazimo v enem simbolu? Kdaj si dovolj zrel za tatu? Je lahko tatu usodna napaka? Smo danes sploh še izvirni pri poslikavi svojega telesa? Ima vsak tatu nujno pomen – ali ga lahko nosimo samo kot modni dodatek? Kakšna je umetnost tetoviranja skozi zgodovino naše družbe?

Tetoviranje je ena najstarejših tehnik poslikave telesa, ki pa zadnji čas prihaja vedno bolj v modo. Vsi imamo sorodnika, prijatelja ali znanca, ki ima tatu. Vendar… ali se skriva za vsako sliko in motivom tudi zgodba – ali jo ima nosilec samo zato, ker mu je všeč? Oseba s tatujem izraža lahko svojo kulturno pripadnost, ohranja spomin na bližnje in verjame v moč simbola. Kolikor je različnih ljudi, toliko je različnih razlogov in želja, da se odločimo za to permanentno markiranje svojega telesa. Vsekakor pa vsak tatu nosi svojo zgodbo… včasih krajšo, včasih daljšo…

Zaželene so prijave do 15. 3. 2013 na infopeka@infopeka.org.

Delavnica je del projekta »Travne bilke – spodbujamo solidarnost in ustvarjalnost, ki je del programa EPM Maribor 2013.

Spremljaš nas lahko tudi na: https://www.facebook.com/TravneBilke

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov