Veganska kuharska delavnica

Za nekatere je lahko veganstvo način prehranjevanja ali življenjski slog, a to pojmovanje je potrebno ločiti od pojma etičnega veganstva, ki izključuje uporabo živali za katere koli človeške namene – za prehrano, obutev, oblačila, biomedicinska raziskovanja, šport, zabavo – in je po načelu splošne pravičnosti temeljna moralna dolžnost ljudi do drugih živali. Meso, mleko in mlečni izdelki, jajca, oblačila in obutev iz živali ter vsi drugi živalski proizvodi predstavljajo institucionalizirano poblagovljenje nečloveških živali. Etično veganstvo je osebna zavrnitev pojmovanja, da so nečloveške živali zgolj tržno blago in da njihovo življenje nima enake moralne vrednosti kot človeško življenje.

Na brezplačni delavnici, ki bo v okviru Cikla izobraževanj za mlade »Moje zdravje – moja odgovornost« v petek, 21. 12. 2012, od 14:00 do 18:00 v prostorih MISC INFOPEKA, se bomo pogovarjali o tem, kaj je etično veganstvo in kaj posameznico/-ka privede do odločitve zanj, si ogledali kratek film in pripravili nekaj enostavnih veganskih jedi.

Delavnico bo izvajala Urška Breznik, Za živali!, Društvo za uveljavitev njihovih pravic.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, Maribor, 02 300 68 50, 041 481246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov