Travne bilke: delavnica “Možgani v akciji!”

Poglej svet naokoli! Tisoče informacij, ki šibajo iz trenutka v trenutek mimo nas – naši možgani pa so kar naprej v akciji. Zaznavajo, predelujejo, razvrščajo, shranjujejo, oblikujejo, rišejo, analizirajo, obarvajo… Kako pa jim lahko pomagamo?

Vabimo te na prvo brezplačno delavnico “Travnih bilk”, ki so program Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, “Možgani v akciji”, ki bo potekala v ponedeljek, 21. 1. 2013, od 16:00 do 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA. Delavnico bo vodila Anja Dangubič, uni.dipl.psih., s številnimi izkušnjami na izbranem področju.

Rok prijave je 16. 1. 2013 na infopeka@infopeka.org. Pridruži se nam tudi ti in spoznaj brezmejne možnosti, ki prebivajo v tvoji glavi in čakajo, da jih zbudiš!

Spremljaš nas lahko tudi na: https://www.facebook.com/TravneBilke

Ključne besede: možgani, pozornost, koncentracija, spomin, učenje, vizualizacija

Vabljen/a na praktično, pisano in zanimivo delavnico, kjer boš spoznal/a značilnosti in delovanje naših možganov ter se naučil/a, kako jih lahko kar najbolje uporabiš v vseh pomembnih situacijah:

– spoznal/a boš veliko uporabnih načinov ter tehnik, kako izboljšati svojo pozornost in koncentracijo,

– slišal/a boš napotke, kako izboljšati svoj spomin in se lažje uspešno učiti,

– spoznal/a boš, kaj je kreativna vizualizacija in kako jo kar najbolje uporabiš.

V letu 2013 napovedujemo!

Brezplačne delavnice in predavanja za osebnostno rast, komunikacijske veščine, samopodobo in samozavest, reševanje konfliktov in problemov, osvobajanje od predsodkov in stereotipov, razvijanje lastne ustvarjalnosti na področju giba, plesa in športa, izražanje skozi film in fotografijo ter še mnogo več!

O programu “Travne bilke”

Na podlagi dolgoletnih izkušenj pri delu z mladimi opažamo, da mladi danes premalo berejo in posledično tudi slabše izražajo in komunicirajo svoje misli na papir. Opažamo tudi, da je nastalo kup predsodkov do branja in teh se želimo dotakniti. S projektom Travne bilke* želimo otrokom in mladostnikom branje ponovno približati, hkrati pa jim v obliki delavnic ponuditi vsebine, ki jih do zdaj še niso imeli priložnosti spoznati na nevsiljiv in zanimiv način.

Naše mnenje potrjujejo tudi razvojni načrti v osnovnih šolah; nekatere izmed njih so si za letošnje šolsko leto zadale kot prednostno področje vzpodbujanje bralnega razumevanja in funkcionalne pismenosti.

Prav tako osnutek Nacionalnega programa za mladino, ki ga pripravlja Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, kulturo, znanost in šport opredeljuje kot prioritetna področja: Razvoj bralne pismenosti in Promocija branja in načrten razvoj bralne kulture.

*Ime projekta »Travne bilke« delno aludira na pesniško zbirko ameriškega pesnika in esejista Walta Whitmana, zagovornika človekovih svoboščin in pravic, izjemnega opazovalca sveta s filozofskimi in razsvetljenskimi vpogledi v družbeno dogajanje in borca proti socialnim krivicam, ki je kasneje navdihnil številne protivojne in beatniške pesnike ter pisatelje. Delno pa ime projekta aludira tudi na ang. besedo »grassroot«, ki pomeni gibanje določene skupnosti za izboljšanje pogojev življenja in delovanja in ki se upira tradicionalnim strukturam moči.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, Maribor, 02 300 68 50, 041 481246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov