Predstavitev strategije prostovoljstva NVO v Podravju

Lokalna mreža prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru« vas v četrtek, 6. 12. 2012, med 10:00 in 13:00, vabi v prostore MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, na multimedijsko konferenco in posvet mreže, na kateri se bodo članice mreže in zainteresirana javnost lahko podrobno seznanili s strategijo prostovoljstva NVO v Podravju, ki je nastala v okviru čezmejnega projekta CITY VOLUNTEERS.

Strategijo bosta predstavila njen avtor dr. Andrej Fištravec in so-avtor Primož Jamšek iz Slovenske filantropije. Sledil bo kratek pretres strategije, njenih prioritet in ukrepov. Organizacije, ki se s prostovoljskim delom ukvarjajo, bodo tako imele možnost izraziti svoja mnenja in potrebe na področju prostovoljstva v MOM. Konferenco bodo spremljali tudi partnerji projekta iz Hrvaške. Delovni posvet mreže in multimedijska konferenca bosta potekala v duhu obeležitve Mednarodnega dneva prostovoljstva (5.12.).

Čezmejni projekt »City Volunteers« oz. »Mestni prostovoljci« je projekt, kjer se je Mestna občina Maribor v sodelovanju s tremi slovenskimi partnerji (Univerza v Mariboru, Zavod Antona Martina Slomška ter Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva) in tremi hrvaškimi partnerj (Mestna občina Varaždin, Avtonomni center ACT ter Zavod za zaščito in napredek človekovega okolja Franjo Koščec), odločila sistematično pristopiti k spodbujanju, promociji in razvoju prostovoljstva.

Rok prijave na posvet in multimedijsko konferenco je torek, 4. 12. 2012. Prijavite se lahko po elektronski pošti na infopeka@infopeka.org ali po telefonu 02 300 68 50, 041 481 246.

Operacijo delno financira Evropski sklad za regionalni razvoj iz instrumenta za predpristopno pomoč v okviru operativnega programa IPA Slovenija-Hrvaška 2007-2013.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov