Delavnica »Politike migracij in položaj migrantov«

Se ti zdi, da v šoli premalo govorite o migracijah in vzrokih zanje? Si že slišal/-a za težave migrantskih delavcev? Imaš občutek, da je današnja družba vedno bolj izključevalna?

Če razmišljaš o teh stvareh in si želiš izvedeti kaj več, te vabimo, da se udeležiš delavnice z naslovom »Politike migracij in položaj migrantov«, ki bo potekala v ponedeljek, 3. 12. 2012, med 16.00 in 18.00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Med drugim bomo spregovorili o tem, zakaj v sodobni družbi prevladuje mnenje, da so migranti sami krivi in odgovorni za svojo situacijo in kateri so tisti družbeno kulturni konteksti, ki ustvarjajo deprivilegirano situacijo migrantk in migrantov.

Delavnico bosta izvajali Ajda Šoštarič, članica aktiva Rizom in Urška Breznik, programska sodelavka MISC INFOPEKA.

Rok prijave je 30. 11. 2012 na infopeka@infopeka.org.

Namen delavnic je zlasti problematizirati koncepta tujstva, državljanstva in migracij. Cilji delavnice so:
– osveščanje  o vsakdanjosti rasizmov,
– seznanjanje s kriminalizacijo migrantstva,
– opremljanje z miselnimi orodji za prepoznavanje medsebojnih povezav med uporabo jezika in konstruiranjem podobe o svetu.

Brezplačna delavnica bo trajala dve uri in bo sestavljena iz dveh delov. Prvi bo temeljil na izkustveni metodi, drugi pa na debatni. S kombinacijo neposredne vpletenosti v proces izobraževanja in aktivno udeležbo v pogovorih, ti bomo omenjeno problematiko predstavili  nazorneje ter pokazali, kako lahko sam/-a prispevaš k spremembam na tem področju.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov