Travne bilke: kratka anketa

MISC INFOPEKA začenja s projektom Travne bilke*- spodbujamo solidarnost in ustvarjalnost. V okviru projekta se povezujemo z eno izmed mariborskih osnovnih šol, na kateri bodo enkrat na teden INFOPEKINI prostovoljci in učenci skupaj opravljali šolske obveznosti in delali vaje iz ustvarjalnega pisanja. Enkrat na mesec bomo na druženja povabili tudi slovenskega mladinskega pisatelja ali pesnika.

Prav tako želimo za vse mlade (dijake, študente, zaposlene, brezposelne mlade) v letu 2013 organizirati zanimive delavnice in predavanja, zato bi bili zelo veseli tvojega mnenja in odgovorov na vprašanja, ki jih zajema vprašalnik, ki ga najdeš na tej spletni povezavi http://www.1ka.si/a/19805. Vprašalnik je anonimen. Rezultati bodo uporabljeni izključno v raziskovalne namene.

V okviru projekta se povezujemo z eno izmed mariborskih osnovnih šol, na kateri bodo enkrat na teden INFOPEKINI prostovoljci in učenci skupaj opravljali šolske obveznosti in delali vaje iz ustvarjalnega pisanja.

V prvem delu druženja, ki bo trajal med 45 in 60 minut bodo otroci napisali domačo nalogo in rešili ostale šolske obveznosti, pri čemer bomo spodbujali medvrstniško pomoč in solidarnost. V pomoč jim bodo tudi prostovoljci, ki bodo v vlogi tutorjev.

V drugem delu, ki bo trajal med 60 in 90 minut,  pa se bomo posvetili ustvarjalnemu pisanju. Najprej se bomo spoznali in z igrami ustvarili zabavno in ustvarjalno vzdušje, nato pa se lotili konkretnih vaj, kot so pisanje ugank, rebusov, nadaljevanje zgodb v skupini, debatiranje o prebranih odlomkih iz knjig, ozaveščanje svojih misli in občutkov, pisanje pesmi, razvijanje zgodb itd.

Enkrat na mesec bomo na druženja povabili tudi slovenskega mladinskega pisatelja ali pesnika.

Projekt je del programa Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.

*Ime projekta »Travne bilke« delno aludira na pesniško zbirko ameriškega pesnika in esejista Walta Whitmana, zagovornika človekovih svoboščin in pravic, izjemnega opazovalca sveta s filozofskimi in razsvetljenskimi vpogledi v družbeno dogajanje in borca proti socialnim krivicam, ki je kasneje navdihnil številne protivojne in beatniške pesnike ter pisatelje. Delno pa ime projekta aludira tudi na ang. besedo »grassroot«, ki pomeni gibanje določene skupnosti za izboljšanje pogojev življenja in  delovanja in ki se upira tradicionalnim strukturam moči

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov