Koordinatorica EURODESK-a v Bruslju na seminarju Eurodeskovih regionalnih partnerjev

Koordinatorica EURODESK-a, v MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, ki je regionalni partner Eurodeska Slovenije, se je udeležila dvodnevnega letnega seminarja Eurodeskovih regionalnih partnerjev, ki je potekal 27. in 28. 9. 2012, v Bruslju. V prvem delu seminarja je bil predstavljen razvoj evropskih mladinskih politik in pobud Evropske komisije na tem področju. Predstavili so nam programe Mladi v akciji, Erasmus za vse in Tvoja prva EURES zaposlitev.

Glavna tema seminarja so bili načrti za prenovo Evropskega mladinskega portala. Udeleženci smo lahko prispevali svoja mnenja o tem, kakšne vsebine bi po našem mnenju morale biti vključene na skupnem Evropskemu portalu za mlade in kateri jeziki naj bi bili zastopani na portalu.

Poleg tega so potekale delavnice na teme informiranja mladih preko spletnih aktivnosti, promocijskih aktivnosti za Evropski mladinski portal in vključevanja v Evropski mladinski teden in v druge dogodke z visoko vidnostjo.

Seminar je bil za nas, regionalne pertnerje Eurodesk Slovenije, dobrodošla izkušnja in vir informacij pri našem nadaljnem delu.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov