Predavanje: Skrite sestavine oglasov in njihov vpliv na vzgojo naših otrok in mladostnikov

V ovkiru brezplačnega jesenskega Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi vabimo na delavnico Skrite sestavine oglasov in njihov vpliv na vzgojo naših otrok in mladostnikov, ki bo v sredo, 24. 10. 2012, ob 10:00, v naših prostorih. Predavanje je rezultat 15 letnega dela z dijaki in projekta dr. Vilijema Ščuke; Brez megle v glavi.

Ali vemo kako v resnici vplivajo reklame na nas? Ali opozorila o nevarnosti kajenja na škatlicah cigaret zmanjšujejo ali morda celo povečujejo prodajo cigaret? Zakaj kupujemo vsako leto otrokom nove barvice? Zakaj se naša mladina prehranjuje s hrano za katero vemo, da povzroča hiperaktivnost? Zakaj je vedno več agresije, nezadovoljstva in odvisnosti pri mladih? Ali lahko anoreksijo preprečimo s prikazovanjem umirajočih manekenk?

Delavnica je namenjena mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem oziroma osebam, ki se profesionalno srečujete z mladimi.

Rok prijave je 17. 10. 2012 na infopeka@infopeka.org.

Ljudje še nikoli v zgodovini nismo bili izpostavljeni tako veliki množici informacij, ki vplivajo na naše obnašanje in življenjski stil. Večina odločitev, izhaja iz našega nezavednega. S pomočjo sodobne tehnologije je možno spremljati odzivanje možganov na oglaševanje. Mlada znanstvena veda imenovana nevromarketing proučuje funkcije in miselne procese, ki usmerjajo naše nakupne odločitve. Odpirajo se nova vprašanja etičnosti oglaševanja in njegovega vpliva na naše nezavedno. Pojavlja se potreba po ponovnem ovrednotenju učinkov medijev na razvoj otrok in mladostnikov ter splošno družinsko dinamiko.

Cilji:
– udeleženci spoznajo sodobne nevromarketinške prijeme
– udeleženci spoznajo prikrito oglaševanje in njegov vpliv na podzavest
– udeleženci razumejo povezanost med oglaševanjem in ustvarjanjem želja
– udeleženci spoznajo pomen spolnosti v oglaševanju
– udeleženci spoznajo delovanje oglaševanja v računalniških igircah
– udeleženci razmišljajo o učinkih medijev na vzgojo
– udeleženci izmenjajo izkušnje .

Urnik:

Trajanje Aktivnost
10:00 – 10:10 Uvod v predavanje
10:10 – 11:30 Skrite sestavine oglasov in njihov vpliv na vzgojo naših otrok in mladostnikov
11:30 – 12.00 Vprašanja in odgovori, Izmenjava izkušenj, Zaključek usposabljanja

O predavateljici:
Andreja Ternar B. C. je univerzitetna diplomirana ekonomistka in specialistka andragogike. Ima 15 let izkušenj pri poučevanju odraslih in mladine. Je predavateljica višje šole za predmeta Marketing ter Management podjetja, predavateljica na srednji šoli za ekonomske predmete, predavateljica na Ljudski univerzi, predavateljica na U3 in oblikovalka in izvajalka predmeta Celostni razvoj osebnosti. Opravljen ima 4 letni izkustveni trening pri dr. Vilijemu Ščuki (projekt: Brez megle v glavi). Sodeluje pri projektih v gospodarstvu in izvaja delavnice za osebnostno rast mladostnikov in odraslih.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov