Organizacija in dinamika kolesarskih NVO

Mariborska kolesarska mreža 4., 5. in 6. 10. 2012 v okviru projekta VOCA (Volunteers of Cycling Academy) organizira delavnico Organizacija in dinamika kolesarskih NVO. Delavnica se bo odvila v prostorih MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 16, Maribor.

Glavni namen projekta VOCA (Volunteers of Cycling Academy) je izboljšanje delovanja kolesarskih nevladnih organizacij, da razširijo znanja in dobre prakse ter postanejo bolj učinkovite. Projekt izboljšuje znanja in kompetence partnerskih organizacij na področju kvalitetne kolesarske infrastrukture, ukrepov, prometne politike, sodelovanja z lokalnimi oblastmi in prometnimi strokovnjaki.

Udeleženci so/bodo obiskali mesta z visokim oz. naraščajočim deležem kolesarskega prometa, kot so Dunaj, Sevilla in Kopenhagen, ter se seznanili z nekaterimi faktorji, ki so ključni za uspeh pri spremembah potovalnih navad prebivalstva. Med praktičnimi ekskurzijami bodo udeleženci primerjali različne prometne situacije v obiskanih mestih, iskali dobre praktične rešitve in identificirali probleme.

Tokrat se bodo udeleženci projekta sestali v Mariboru. Delavnice bodo potekale v Kulturnem centru Pekarna, ekskurzije pa po mestu in okolici.

V projektu sodeluje 12 organizacij iz Avstrije, Bolgarije, Cipra, Češke, Danske, Irske, Madžarske, Poljske, Portugalske, Romunije, Španije in Slovenije. Slednjo v projektu zastopa Mariborska kolesarska mreža.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov